Image

STRUCTURI DE ECONOMIE SOCIALA

CONCEPT

Proiectul isi propune ca, prin intermediul structurilor de economie sociala create, sa asigure oportunitati de integrare pe piata muncii pentru persoanele defavorizate, dar sa si sprijine in acelasi timp persoanele care au nevoie de asistenta la domiciliu

IRIS isi propune sa ofere servicii la standarde europene, dar nu in cadru institutionalizat, ci la domiciliul persoanelor varstnice

STRUCTURILE DE ECONOMIE SOCIALA

 1. Numar de structuri create:
  5 SES: Bucuresti, Ilfov, Timis, Iasi (Raducaneni), Prahova (Ploiesti)
 2. Numar de persoane deservite de un ingrijitor la domiciliu – 10 persoane/luna
 3. Numar de ingrijitori per structura – 4 persoane
 4. Numar de persoane deservite lunar de fiecare structura – 40 persoane

SERVICII OFERITE

 1. Asistenta medicala (asigurata prin contractare de servicii medicale si de catre o asistenta medicala);
 2. Asistenta pentru activitati zilnice curatenie, cumparaturi, prepararea hranei, etc;

Picture1    Picture3    Picture2

 • Asistenta sociala (asigurata de un asistent social/psihilog) consiliere, suport;
 • Programe de recreere constituirea de grupuri de vecini care isi petrec timpul impreuna, citit, etc.

STRUCTURA ORGANIZATIONALA

Picture4

ACTIVITATI DE FORMARE

Angajatii fiecarei structuri vor beneficia de urmatoarele programe de formare:

 1. Manager de intreprindere sociala
 2. Specialist in economia sociala
 3. Ingrijitor batran la domiciliu

RESPONSABILITATI ANGAJATI

 1. Managerul SES va fi cel responsabil cu coordonarea intregii activitati a SES, respectiv managementul resurselor, managementul financiar, managementul operational, incheierea de parteneriate.
 2. Asistentul manager este cel responsabil cu preluarea apelurilor din partea clientilor si asigurarea interfetei intre client si SES, inclusiv gestionarea dosarelor pentru fiecare client in parte.
 3. Responsabilul de marketing/vanzari este cel care se va ocupa de identificarea noilor clienti si promovarea SES, precum si cu asistarea Managerului SES in incheierea de parteneriate.
 4. Ingrijitorii batrani la domiciliu sunt responsabili cu livrarea serviciilor oferite de SES catre clienti (persoane varstnice). Fiecare ingrijitor va deservi un numar de 10 persoane/luna si va fi responsabil cu: igiena personala a clientilor, asistenta in activitatile zilnice, companie. De asemenea, ingrijitorii vor avea responsabilitatea transportarii clientilor cu masina din dotare atat catre locatiile de recreere, cat si catre clinica medicala (in cazul in care clientul va avea nevoie de consultatii).
 5. Asistentul social/psiholog va vizita fiecare client o data pe saptamana si va oferi acestora atat consiliere psihologica, precum si companie.
 6. Asistenta medicala va vizita fiecare client o data pe saptamana. Clientii vor beneficia de asemenea si de servicii de asistenta medicala, pe baza unui contract cu o clinica privata, in limita a 200 lei/persoana/luna. Aceste servicii includ atat asistenta medicala la domiciliu (prestata de catre o asistenta medicala), cat si consultatii si investigatii.

Please publish modules in offcanvas position.