Image

DESPRE PROIECT

Proiectul I.R.I.S. INTEGRARE “ RESPONSABILITATE “ INOVATIE “ SPECIALIZARE este rezultatul eforturilor promotorilor sai de a crea un concept integrat de economie sociala aplicat domeniului ingrijirii la domiciliu. Proiectul IRIS se va desfasura pe o perioada de 12 luni, vizand mai multe regiuni de dezvoltare: Bucuresti, Ilfov, Nord Est, Sud Muntenia si Vest.

Obiectivul general al proiectului il constiuie sprijinirea accesului grupurilor defavorizate pe piata muncii si promovarea incluziunii sociale prin intermediul dezvoltarii de structuri ale economiei sociale.In acest sens se vor infiinta cinci structuri de economie sociala care vor furniza servicii de asistenta la domiciliu pentru persoane varstnice sau alte persoane care au nevoie de ajutor. Trei dintre structuri vor functiona in mediul rural si doua in urban vizand crearea a 45 de locuri de munca dintre care 30 se adreseaza persoanelor apartinand grupurilor vulnerabile.

Proiectul IRIS are un caracter inovativ, care consta in dezvoltarea de programe specifice de integrare a persoanelor provenite din grupuri vulnerabile, instruire, prin programe de formare si initiere pentru angajatii si managerii structurilor de economie sociala, programe de mentoring care vizeaza cresterea stimei de sine, precum si activitati de promovare si marketing serviciilor furnizate de catre structurile de economie sociala.

Esentiala este crearea unei retele de colaborare intre cele cinci structuri de economie sociala infiintate in cadrul proiectului si alte intreprinderi de economie sociala sub egida IRIS.

Proiectul IRIS va contribui, pe termen lung, la incluziunea pe piata muncii a grupurilor vulnerabile, prin intermediul programelor integrate de informare si de consiliere; va duce la cresterea si consolidarea competentelor, la cresterea nivelului de cunostinte practice pentru grupurile vulnerabile, prin initierea in diverse meserii cerute pe piata muncii. Proiectul isi propune si initierea personalului responsabil cu gestionarea structurilor in domeniul managementului in economie sociala.

Totodata, proiectul va contribui la cresterea gradului de implicare a autoritatilor locale si al ONG-urilor in procesul de incluziune sociala, la cresterea economica a sectorului tertiar al economiei, prin infiintarea unor intreprinderi care vor oferi servicii si produse intr-o maniera inovativa la nivelul pietelor locale.

Please publish modules in offcanvas position.